1987 referandum sonuçları / SHP Ecevit’i davet etmedi

6 Eylül 1987 referandum sonuçları sonrası yaşanan gelişmeler. CHP’lileşme sürecini başlatan SHP Genel Başkanı Erdal İnönü, sayıları 215’i bulan CHP’nin son dönem merkez ve il yöneticilerini bugün yapılacak toplantıya çağırdı. CHP’nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit ise çağrılanlar arasında yok.

SHP’nin CHP adına geçmiş ve tabanına sahip çıkmak için başlattığı girişimlerin ilki bugün Ankara’da gerçekleştiriliyor.

SHP Genel Başkanı Erdal İnönü adına sayıları 215’i bulan CHP’nin son dönem merkez yönetim kurulu üyeleri, il başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları, bugün bir toplantıya çağrıldı.

İnönü’nün açış konuşmasını yapacağı toplantıya, CHP’nin son dönem genel başkanı olan ve halen yasağı kalktığı için DSP’nin genel başkanlığına gelmesi beklenen Bülent Ecevit’in çağrılmadığı öğrenildi.

Bugün AST salonunda yapılacak toplantıya CHP’li son dönem yöneticileri yanında, SHP’nin oluşumunu sağlayan HP ve SODEP’in kurucuları da çağrıldı. 67 ilin kadın ve gençlik kolları başkanları yanında, CHP’nin son dönem merkez yönetim kurulunda üye olarak görev yapan ve aralarında İmadettin Elmas, Orhan Akbulut, Metin Somuncu, Celal Doğan, İlyas Kılıç, Altan Öymen, Nebil Oktay, Hasan Belovacıklı, Güler Gürpınar’ın da yer aldığı 16 kişi, bir kısmı halen SHP’de yöneticilik yapan 80 HP ve SODEP kurucusu da yer alacak.

Bu eski gazete haberi 8 Eylül 1987 tarihinde yayınlanmıştır.