1987 referandum sonuçları / “Özal memura rüşvet verdi”

1987 referandum sonuçları sonrası yaşanan gelişmeler… SHP Genel sekreteri Fikri Sağlar, memurlara çift maaş verilmesini eleştirdi ve “Yıllarca kemer sıktıran ve rüşvet vermeye alışkın olan Turgut Özal, kaşıkla verip, kepçeyle alacaktır dedi…

Özal’ın seçim arefesinde bu operasyonu muhalefetin sert tepkisine yol açtı. SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, Özal’ın seçim için devlet imkanlarını kullanmaya şimdiden başladığına dikkat çekerken “Memurlara rüşvet verildiğini” söyledi..

“Kepçeyle alacak”-

Özal’ın rüşvet vermeye alışık olduğunu idida eden Bağlar, şöyle dedi: “Ancak Özal aralarında memurların da bulunduğu geniş halk kitlelerine yıllarca zorunlu kemer sıktırmanın seçimlerde kendisine neye mal olacağını biliyor. Bu nedenle, Ekim ayında çift maaş ödemesi yapıp gönül almaya çalışıyor. Ancak bu boşuna bir çabadır. Çünkü halkımız Özal’ın kaşıkla verdiğini nasıl acımasızca kepçeyle alacağını artık iyice öğrendi. Özal’ın bu oyunlarına kanmaz. Halkımız çok iyi biliyor ki, seçimlerde bir kez daha Özal’ı iktidara getirirse, onayı IMF’den alınmış ikinci 24 Ocak kararları hemen seçim sonrasında uygulanmak üzere hazır bekliyor. Özal, kendisi dışında kimseyi kandıramaz. Halkımız ona, ikinci bir 24 Ocak kararları uygulaması için izin vermeyecektir,”

Bu eski gazete haberi  1987 yılında yayınlanmıştır. Eski gazeteler için sitemizi takip etmeye devam edin.