Turgut Özal TV’de açık oturumdan korktu

1987 referandum sonuçları sonrası gelişmeler. 6 Kasım 1983 seçilerinde TV’deki açı koturumda Calp ve Sunalp’i şeker gibi yiyen Turgut Özal bu kez rakipleri zorlu olunca açık oturumu kabul etmedi.

Başbakanın talimatıyla TRT bu seçimlerde liderlerin birlikte katılacağı açık oturum ve ayrı düzenledikleri basın toplantılarını yayınlamayacak.

Hatırlanacağı gibi Başbakan Turgut Özal, 12 Eylül’den sonra yapılan genel seçimler öncesi rakipleri Turgut Sunalp ve Necdet Calp’le birlikte açık oturuma katılmış ve onlara karşı sağladığı büyük üstünlükle seçimleri de kazanmıştı.

Ancak Turgut Özal, bu sefer TV’deki açık oturumda Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit gibi “politika cambazları” ile karşılaşmayı tehlikeli bulduğu için gizli bir talimatla bunu önledi.

Fotoğraf altı: Turgut Sunalp ve Necdet Calp’le televizyondaki açık oturumda kapışmayı seve seve kabul eden Turgut Özal, sıra Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit’e gelince yan çizdi. Bu nedenle bu seçimlerde TV’de liderlerin katıldığı açık oturum izleyemeyeceğiz.

Bu eski gazete haberi 15 Eylül 1987 tarihinde yayınlanmıştır.